Hari 1

Assalamualaikum Newcastle.
Hari pertama bersama dgn shbt2 Newcastle. First impression saya bersama dgn kwn2 sgt best. Semua org kelihatan smgt berpose. Walau nampak cam penat, tapi smua org hepi. Says bangga mndpt layanan mcm ni. Malam smlm, lepas abis majlis smbutan, shbt2 tidur dgn niat utk bgn hari ni dan berpuasa dgn cemerlang.alhamdulillah rasanya ramai yg cemerlang. Seronok tgk shbt2 curi2 masa nak abiskan bacaan Quran inbetween kelas.Nak tick kotak kat Borg mutabaah Amal la katakan. Hmm..moga2 Allah membls amal2 shbt saya dgn ganjaran yg berlipat kali ganda. Ramai jugak shbt sy yg terkumatkamit baca doa before Iftar td. Harapnya Allah makbulkan doa diorg kat akhirat nnt.
Salam istiqamah..
Ramadhan al-Mubarak

Explore posts in the same categories: diary ramadan

3 Comments on “Hari 1”

  1. share2 Says:

    assalamualaikum~
    comment yang di atas:1st day berpuasa di newcastle. still in denial. namun alhamdulillah semua org ade semangat nak ctrl+alt_del…
    pengalaman sy: dekat-dekat time buka puasa ade jugakla terbayang2 bazar2 ramdhan di malaysia. sume jenis makanan dijual di bazzar dibincangkan bersama2 kawan2(penyakit pelajar overseas)…namun yang paling sayu sekali bila membayangkan saat2 bertarawikh bersama-sama keluarga. sama2 naik kereta atau jalan kaki ke masjid. teringat jugak saat2 kadang2 ayah menjadi imam di rumah…semoga mereka di sana dan kita disini dapat menjalankan ibadah puasa dgn baik..amin~

  2. lala Says:

    ala…rindu sore bonda kejotkan sahor sambil mengugut ayahanda akan dtg.lantas, kesemua adek bradik melompat bangon dr katel.hehe~

  3. eeejump Says:

    What happened on day 2 – 4? :-p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: